›Glemt passordet?
Gunnars veg 6NO-6630 TINGVOLL
Dyrevelferd, Etologi, Genetikk, Husdyrvitenskap
NORSØK bidrar med undervisning i økologisk landbruk av studenter ved Gjermundnes Videregående Skole som utdanner seg til voksenagronomer.
Prosjektet SUCCEED skal bidra til at melkekyr og kalver kan få være mer sammen gjennom å utvikle vitenskapelig baserte og praktiske løsninger for dette tilpasset dagens og morgendagens fjøs og beitebruk.
NORSØK og Norsk landbruksrådgivning har skrevet en rapport om muligheter, utfordringer og ulike løsninger for økologisk kjøttproduksjon på okser og kastrater, på oppdrag fra Regelverksutvalget for økologisk produksjon.
NORSØK er med i EU-prosjektet GrazyDaisy og ser behov for mer forskning på muligheten for å ha ku og kalv sammen på beite i norsk melkeproduksjon.
Det er behov for å få mer kunnskap om hvordan fjørfeproduksjon kan gjøres mer miljø- og dyrevennlig ved å undersøke om vi kan utvikle mer lokalprodusert proteinfôr og om utearealene kan utformes slik at de i større grad gir dyrene mulighet til naturlig atferd samtidig med lav smitterisiko.
SmartCalfCare var et forprosjekt (2019-2020) som ble satt i gang etter at en gruppe på Landbrukets innovasjonscamp om dyrevelferd 2019 vant med ideen som de da kalte «SmartCare».
Digital overvåking og nye driftsløsninger – sambeiting ku-kalv for bedre dyrevelferd og økonomi i melkeproduksjonen (Kalvelykke)
Målet med prosjektet var å utforske effekten av to ulike separasjonsmetoder på stressrelatert atferd hos ku og kalv i en økologisk melkeproduksjonsbesetning.
Hovudmålet var å undersøke om ekstrakt av kondenserte tanninar frå bork (avfall frå sagbruksindustrien) kan hindre utvikling av koksidiose (tarmparasitt som gir diarè) hos lam
Det ble skrevet en utredning om muligheter for utfasing av konvensjonelle dyr (svin, storfe, evt. sau) ved fjerning av unntaksbestemmelsen, på oppdrag fra Regelverksutvalget for økologisk produksjon (RVU).
Kan Midt-Norge utvikles til en foregangsregion for økologisk fjørfekjøttproduksjon, ta en større del av markedet og øke fortjenesten i hele verdikjeden?
Prosjektet skal utvikle mer bærekraftige og robuste gras-baserte driftssystemer i økologisk melkeproduksjon i ulike europeiske land.
Det er behov for å finne rimelige løsninger for produksjon av storfekjøtt. I prosjektet skulle vi vurdere flis som dypstrø/talle til storfe og finne løsninger for resirkulering av næringsstoffer. Potensialet for avrenning av næringsstoffer ved helårs utedrift skulle også vurderes.