Logg inn
Logg inn
Username or email
Password
Husk meg
›
Glemt passordet?
no
/
en
Atom
RSS 2.0
Om NORSØK
Ansatte
Prosjekter
Tjenester
Publikasjoner
Nyheter
no
/
en
Logg inn
Om NORSØK
Tingvoll sol- og bioenergisenter
Organisasjon
Styret
Årsmeldinger
Vedtekter
Tingvoll gard som forskings- og formidlingsarena
Stjernehagen og folkeparken
Biogassanlegg
Ansatte
Prosjekter
Arkiverte prosjekter
Tjenester
Rådgivning gardsvarmeanlegg
Publikasjoner
Nyheter
Arkiverte nyheter
Atom
RSS 2.0
Susanne Friis Pedersen
Rådgiver
susanne.friis.pedersen@norsok.no
+47 920 10 236
Address:
Gunnars veg 6
NO-6630 TINGVOLL
Vis full profil »
Bakgrunn
Økologisk hagebruk
CV
Prosjekter (3)
Publikasjoner (17)
Prosjekter (3)
Innovative driftssystemer for økologisk kyllingproduksjon
2018-07-11
(Oppdatert:
2018-09-14
)
Kristin Sørheim
Kan Midt-Norge utvikles til en foregangsregion for økologisk fjørfekjøttproduksjon, ta en større del av markedet og øke fortjenesten i hele verdikjeden?
Nye Agropub
2018-01-29
Anita Land
Fra 2016 har nettsiden Agropub blitt oppdatert. Nettsiden inneholder aktuelt stoff for de som er interessert i økologisk produksjon. Blant annet dyrkingsveiledere for mange kulturer.
Quinoa - bærekraftig produksjon i Norge
2015-12-18
(Oppdatert:
2018-02-27
)
Susanne Friis Pedersen
Quinoa er verdsatt av flere grunner: Det rike næringsinnholdet, den store tilpasningsevnen til ulike klimaforhold. I Sør-Amerika er den i tillegg en viktig del av kulturen. Kan quinoa dyrkes bærekraftig også i Norge?
Publikasjoner (17)
Community supported agriculture in urban settings. A way for better understanding and...
2018-03-15
Norway covers an abundant wilderness, only 3 % of the land are cultivated. Population is scarce many places of the country, but like trends elsewhere, there are a concentration towards more urban settings. Urban citizens take action for future sustainable development through producing some of their own food. Politics protect land resources for agriculture, but agricultural...
Quinoadyrking i Norge. Potensiale for innovasjon og utprøving av sorter.
2017-02-10
Rapporten gjennomgår bakgrunnen for quinoadyrking historisk, botanisk og hvorfor quinoa med sine næringsstoffer har fått status som "superfood". Dernest gjennomgås forutsetninger i Norge for å lykkes med quinoadyrking. Det er gjennomført et to-årig feltforsøk for dyrking av quinoa. Sortsutvalget av quinoa er mangfoldig, men det er få som egner seg for dyrking under skandinaviske forhold og tilgje...
Quinoa - veiledning og anbefaling om dyrking
2017-02-10
Dyrking av quinoa er mulig i Norge. Informasjon om klima og sorter, vekstskifte, etablering, gjødsling, plantevern, høsting og avling.
Community supported agriculture in urban settings. A way for better understanding and...
2016-08-01
(Oppdatert:
2017-03-08
)
Norway covers an abundant wilderness, only three % of the land are cultivated. The last ten years the eagerness to form and join Community supported Agriculture, CSA, has boomed. The initiative is supported by NGOs and authorities. A literature survey shows what makes the Norwegian experience special and what is common with other urban efforts. The...
Blest om belgfrukter - storm om lupiner?
2016-07-07
Vi hører stadig om hvor sunt det er å spise belgfrukter. Men visste du at vi kan plukke spiselige, viltvoksende arter fra norsk natur? Dette er året du skal gå inn i den muligheten. Året 2016 er erklært av FN som det internasjonale året for belgfrukter.
Guide book
2016-06-12
Guid book for the organic demonstration garden at The Norwegian Centre for organic agriculture
Økonomi i økologisk potetdyrking
2016-06-12
Agronomi, investeringsnivå og omsetningsform er de faktorene som mest påvirker økonomien i økologisk potetdyrking. Agronomiske tiltak som bedrer økonomien spenner vidt. I dette temaarket er det tatt med litt om arealets plassering og tilstand, betydningen av friske settepoteter,ugrashandtering samt betydningen av skånsom høsting og god lagring har å si for kvaliteten.
Vegvisar til Stjernehagen
2016-06-12
Stjernehagen er en demonstrasjonshage for småhagebrukarar. I hagen får du tips om korleis grønsaker, urter og bær kan dyrkast på ein økologisk forsvarleg måte.
Kjernen i økologisk er belgvekster
2016-06-10
De fleste kjernebelgvekster som dyrkes til frømodning, er dyrket på den sørlige halvkule og fortrinnsvis i Asia. Tørkete frø eller kjerner har lang lagringstid og er viktige kilder til protein for både mennesker og dyr. FNs internasjonale år for kjernebelgvekster har fokus på matvekster.
Økologisk mat i de nordiske landene - tilgang på råvarer og faktorer som...
2016-06-03
Det er samlet informasjon om markedet for økologisk mat i de nordiske landene. Ulikheter mellom landene er belyst ved å sammenligne faktorer som politiske mål og oppfølging av disse, innenlands produksjon av økologisk mat, strategier for markedsføring og forbrukerpreferanser.
Introduction to the quinoa dilemma
2016-01-25
Quinoa production and consumption have experienced a boom and may be called a great success. The boom affects economy, ecology and social relations, three important aspects of sustainability. These three key points will be discussed in the present introduction and a humble suggestion for sustainable approaches will be made where contradictions are found. The presentation...
Gojibær
2016-01-11
(Oppdatert:
2016-01-28
)
Gojibær ble en populær snack og juice for noen år siden da den ble kjent i Norge. De dyrkes i stor skala bl. a. i Kina. Det er nå interesse for å dyrke den hos i Norge, så det kan være nyttig å vite mer om forholdene den dyrkes under, men også for å vurdere om det er...
Quinoa- opprinnelse, dyrking og anvendelse
2014-07-07
Quinoa er i mange henseender en spennende vekst. Den har historisk spilt en viktig rolle i fortidens Inka-rike i Sør-Amerika, men kan også i dag være en interessant vekst for matsikkerhet og bærekraftig landbruk. Rapporten omhandler historie, dyrking og anvendelse. Dessuten beskriver rapporten en utprøving av fire sorter på Nordmøre i sesongen 2013....
Dyrking av økologiske agurker
2014-07-07
Agurk er populært på smørbrød, i salatbar eller i gresk tzatziki - for å nevne noe. Hver nordmann spiser i gjennomsnitt 5 kg agurk i året. Agurkdyrking stiller krav til varme og areal. Et følsomt punkt er roten av planten, særlig i starten av kulturen. Biologisk bekjempelse og beskjæringsmetode må løpende vurderes underveis i sesongen. Forhold som...
Økologiske tomatfavoritter
2014-07-07
Tomat er etter potet verdens mest dyrkede grønnsak. I Norge utgjør tomat den største andel av grønsaksareal i veksthus. Det konsumeres ca. 7 kg tomat i året pr person både konvensjonell og økologisk dyrket. økologiske tomater utgjør 9 % av de økologiske grønnsaker, som er på markedet. Det finnes et stort utvalg av sorter og det er kommet fl...
Seaweed - a resource for organic farming
2014-07-07
Traditionally, coastal communities worldwide have been using drift seaweed as soil amendment. The fertilizing effect of composted seaweed is dependent on their biochemical composition, mineralization pattern and the synchronization of nutrients with the crops' demand. Seaweed is commercially available, and considered as a resource for organic farming.
Macroalgae for an increasing organic market
2014-05-08
The production and consumption of organic food has steadily increased since 1985. It has been given political priority in several Nordic countries. Today, macroalgae play an innovative role in The New Nordic Cuisine: content of the macroalgae make them attractive for consumers concerned about food origin and content. Often these attentive consumers also relate to...