Dyrking i pallekarmer. (Foto: Susanne Friis Pedersen)
Dyrking i pallekarmer. (Foto: Susanne Friis Pedersen)

Kjøkkenhagedagen 2021

Hva kan vi dyrke på liten plass?

Det blir tradisjonen tro også i år kjøkkenhagedag på Tingvoll gard, søndag den 29. august!

– en glad familiedag for store og små med både faglig påfyll og moro.
Dyrking i kjøkkenhage til eget bruk er så fleksibelt at det kan tilpasses kreativitet, smak, årstid, dyrkingsplass og kunnskap på alle nivå.

Årets tema er: Hva kan vi dyrke på liten plass?

Først vil det bli klangfull åpning ved vokalgruppa Røyst som utover åpningspartiet også vil lede publikum til Stjernehagen, hvor det vil bli hagevandring med informasjon om økologiske metoder og presentasjon av mangfoldige vekster.

Foredraget holdes i år av Anniken Fure Stensrud, nyansatt rådgiver ved NORSØK, som skal introdusere oss for muligheter og fremgangsmåte for å dyrke spirer og mikrogrønt med stor ernæringsverdi, og som er enkelt å få til året rundt og innenfor øko-regelverket.

Kjøkkenhagedagen handler selvsagt også om at det vi dyrker, det spiser vi!

Barneprogram
Barna skal få prøve seg på å pynte muffins med planter og bær som vi finner i hagen, mens de voksne er på foredrag. Muffinsen blir selvfølgelig med hjem!

Konkurranse!
Publikum inviteres også til bake kake-konkurranse. Lag din beste kake. Kriteriene for å delta er at det er hjemmebakst med pynt og/eller fyll er hentet fra egen hage, eller er norsk dyrket! Kakene fotograferes og publikum får være med på å bedømme smak, utseende og kreativitet. Vinneren får en nyttig gavekurv!

Vi ber deltakere om skriftlig informasjon vedrørende innhold og evt. allergener. Vi tar også høyde for smittevern i forbindelse med smakebiter. Meld deg på kake-konkurransen her!

Uteaktiviteter

Utenfor Økoparken vil det være mulighet for å se mye dyrket på liten plass, som i pallekarm, i potter og krukker. I salsgbodene i Vognskjulet vil man kunne handle lokalt produserte matvarer og skinn, samt mye pent og nyttig til hagen.

Risken sopp- og nyttevekstforening stiller med egen bod hvor de tilbyr soppkontroll for dagen.

Det blir som vanlig hagevandring og guidet tur i Reisen i jorden.

Kafeen tilbyr økologiske blingser, salat og suppe på menyen, bakst og kaker, økologisk iskrem, kaffe og Stjernehagens egne teblandinger, samt godt utvalg i snacks og kald drikke. I butikken kan du handle miljøvennlige, økologiske og bærekraftige produkter.

Tid og sted

Tingvoll Økopark, søndag 29. august kl.13-17.
Økoparken åpner til vanlig tid kl. 11, og det er mulig, for den som vil, å handle uten å kjøpe billett fram til arrangementet starter kl. 13.

Billettsalg starter kl. 11. ved inngangen til kaféen i Økoparken.

Programmet laster du ned her! Velkommen!