Heading Kjøkkenhagedagen 2021 (Photo: Susanne Friis Pedersen)
(Photo: Susanne Friis Pedersen)

Kjøkkenhagedagen 2021 - Hva kan vi dyrke på liten plass?

Det blir tradisjonen tro også kjøkkenhagedag i år – en glad familiedag for store og små med både faglig påfyll og moro.
Dyrking av kjøkkenhage til eget bruk er så fleksibelt at det kan tilpasses kreativitet, smak, årstid, dyrkingsplass og kunnskap på alle nivå.

Årets tema er: Hva kan vi dyrke på liten plass?

Først vil det bli klangfull åpning ved kvartetten Røyst som utover åpningspartiet også vil lede publikum til Stjernehagen, hvor det vil bli hagevandring med informasjon om økologiske metoder og presentasjon av mangfoldige vekster.

Anniken Fure Stensrud, nyansatt rådgiver ved NORSØK, introduserer oss for mulighetene og fremgangsmåte for å dyrke spirer og mikrogrønt som har stor ernæringsverdi og er enkelt å få til året rundt og innenfor øko-regelverket.

Kjøkkenhagedagen handler selvsagt også om at det vi dyrker, det spiser vi!

Barna skal få prøve seg med å pynte muffins med planter og bær vi finner i hagen, mens de voksne høre foredrag. Muffinsen blir selvfølgelig med hjem!

Publikum inviteres også til å ta med hage-kakebakekonkurranse, hvor det må inngå noe som er norsk dyrket - gjerne fra egen hage. Kakene fotograferes og alle får være med på å bedømme smak, utseende og kreativitet. Vi ber deltaker om skriftlig informasjon vedrørende innhold og evt. allergener. Vi tar også høyde for smittevern i forbindelse med smakebiter. Meld deg på kake-konkurransen her!

Uteaktiviteter

Utenfor vil det være mulighet for å se mye dyrket på liten plass i pallekarm, potter og krukker. Lokalt produserte potter med håndduk støpt i betong kan også beundres og kjøpes.

Det vil også være salgsboder av diverse lokalt produserte matvarer, skinn mm.

Kafeen tilbyr salg av økologisk lokalmat, både salt og søtt også denne dagen.

Økoparken åpner til vanlig tid kl. 11, og det er mulig å handle uten å kjøpe billett til arrangementet, frem til kl. 1300.

Velkommen!

Tid og sted

Tingvoll Økopark, søndag 29. august kl.13-17.

Billettsalg starter kl 13 ved inngangen til caféen i Økoparken.

Økoparken åpner til vanlig tid kl. 11, og det er mulig for den som vil, å handle uten å kjøpe billett fram til arrangementet starter kl. 13.

Programmet laster du ned her!

Velkommen!