Tracy skjerf, Tamara genser i økovennlig Merinoull, Trisha skjørt med norsk elastisk lammeskinn.  (Foto: MØRCK)
Tracy skjerf, Tamara genser i økovennlig Merinoull, Trisha skjørt med norsk elastisk lammeskinn. (Foto: MØRCK)

Bærekraftig mote i Økoparken

Kjente designere fra inn- og utland vil vise og fortelle om sine klær og sin produksjon i Tingvoll Økopark 1. oktober klokka 1300. I samarbeid med Krivi Vev har NORSØK og Tingvoll Økopark fått Marianne Mørck til å vise og fortelle om MØRCK. I tillegg kommer Anne Cecilie Rinde og viser klær og undertøy fra Vera & William.

Sammen med datteren Monika Mørck Hauge utgjør hun designerduoen i merket MØRCK. Marianne har solid utdanning innen mønsterforming, søm og ortopediteknikerfaget. Signaturen for merket MØRCK er bruk av skinn fra reinsdyr og laks, -dyr som har levd sine liv i lyse nordiske sommernetter. Sammen med Norskproduserte og naturvennlige tekstiler, lager designerduoen klær med moderne linjer i snitt og form.  

Vera & William

Vera & William lager nostalgisk undertøy og strømper i rene og edle naturfibre fra dyr og planter. Merket ønsker å sette fokus på bærekraft, etikk og estetikk gjennom gode, funksjonelle og varige plagg produsert i respekt for naturen. Produktene designes i Norge, produseres i Italia og selges over hele verden. Den norske gründeren Anne Cecilie Rinde er utdannet innen trend, design og konfeksjon. Våren 2017 ble hun tildelt førstepremien i klassen for klesdesign i International Design Award.

Artikkelen fortsetter under

I tillegg vil Krivi Vev fortelle om sitt unike prosjekt med norsk ull. Krivi Vev er Norges eneste industrielle lin-veveri. Krivi er kjent for å levere høykvalitets lin og ull til bunadsmarkedet. De senere årene har Krivi samarbeidet med en rekke norske designer og deltatt i ulike forskningsprosjekt om norsk ull. Krivi Vev er nå halvveis i prosjektet «Krivi Ull - Arven etter 

Vikingene» hvor hovedmålet er å benytte mer norsk ull i produksjonen. I prosjektet utforsker de blant annet muligheten for å erstatte forurensende syntetiske materialer med nedbrytbar og miljømerket norsk ull i bekledning og interiørstoffer.

Det blir både salg og visninger. Inngang er vanlig billettpris i Tingvoll Økopark.

Arrangementet er en del av Økouka i Møre og Romsdal 2017. Billetten til Økoparken denne dagen får man også med seg musikalsk klimaforestilling.
 
Sjekk ut hele programmet