Elizabeth Mpofu er leder av La Via Campesina, den største internasjonale organisasjonen for småbønder, jordløse, landbruksarbeidere, urfolk, og de som lever av det som kan dyrkes og høstes i skogen.  (Foto: La Via Campesina)
Elizabeth Mpofu er leder av La Via Campesina, den største internasjonale organisasjonen for småbønder, jordløse, landbruksarbeidere, urfolk, og de som lever av det som kan dyrkes og høstes i skogen. (Foto: La Via Campesina)

Tenk globalt handle lokalt

Åpent møte om matproduksjon

Onsdag 2. november, KL 1930 - NORSØK, TINGVOLL

Elizabeth Mpofu er leder av La Via Campesina, den største internasjonale organisasjonen for småbønder, jordløse, landbruksarbeidere, urfolk, og de som lever av det som kan dyrkes og høstes i skogen. Hun kommer fra og driver et økologisk småbruk i Zimbabwe. Som leder av La Via Campesina har hun lenge kjempet for retten til mat og matsuverenitet i Zimbabwe, Afrika, og verden. FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations ) utnevnte  også Mpofu som Afrikas ambassadør for det internasjonale året for belgfrukter for 2016.

PROGRAM:

Kl 1930: Kveldsmat med litt orientering om NORSØK

Kl 20 00: Leder av La Via Campesina,  Elisabeth Mpofu, forteller om global matvaresituasjon, og hvordan lokale beslutninger i Norge påvirker situasjonen for verdens minst gunstige. Hva betyr matsuverenitet og agroøkologi for Norge. Dette er et møte hvor vi håper bønder, politikere og andre med interesse for temaet kan møte og spørre en som arbeider nært på verdens matvaresituasjon. (Foredraget er på engelsk. Oversettes til norsk om det er behov)

Arrangementet er GRATIS og åpnet for alle

Arr: NORSØK, Gjemnes og Tingvoll Bonde- og Småbrukarlag,Møre og Romsdal Bonde- og Småbrukarlag