Småbruk Stangvik

Fagseminar om størrelsen på gårdsbruk, klima og god samhandling

Fagseminar under Dyregod-dagane på Batnfjordsøra i Gjemnes. Lørdag 3. sep. 2016 Kl. 13:00 Kl. 14:30

PROGRAM:

Hvor stort er stort nok? v/Bjørn Egil Flø, forsker i NIBIO: Landbrukspolitikken handler om mer enn å maksimere produksjonen. Det handler om kva slags bygdesamfunn vi ønsker oss, og om hvilke land vi ønsker å bygge. Med bakgrunn i studier fra den amerikanske landsbygda, drar bygdeforsker og sosiolog Bjørn Egil Flø paralleller til norske forhold.

Kua – en klimaversting? v/Sissel Hansen, forsker ved NORSØK på Tingvoll: Kua som klimaversting er en etablert sannhet. I følge nasjonal rapportering for Norge (2013) står metangass fra drøvtyggernes fordøyelse for hele 5,8 prosent av Norges totale klimagassutslipp. Er det så enkelt? Klimaforsker Sissel Hansen har sett nærmere på saken.

God samhandling = gode resultater v/Rune Sjåholm, daglig leder i Landbruk Nordvest: Et mer slagkraftig landbruk - hvordan får vi det til? Hva kjennetegner et vinnerlag? Rune Sjåholm har lang erfaringsbakgrunn fra idretten og har klare tanker om hva som skal til.

Fagseminaret er et samarbeid mellom Møre og Romsdal Bondelag, Landbruk Nordvest, NORSØK, Norsk senter for økologisk landbruk og begge faglaga.

Ingen påmelding og fri adgang fra messeområdet

LES INTERVJU MED DE TRE FOREDRAGSHOLDERNE OG MER OM PROGRAMMET PÅ NETTSIDEN TIL MØRE OG ROMSDAL BONDELAG