›Glemt passordet?
Gunnars veg 6NO-6630 TINGVOLL
Økologisk mat i storhusholdning, Dyrevelferd, Agronomi, Økologisk landbruk
NORSØK bidrar med undervisning i økologisk landbruk av studenter ved Gjermundnes Videregående Skole som utdanner seg til voksenagronomer.
Prosjektet skal bedre kvaliteten, og få større mangfold i økologisk såkornproduksjon. Gamle og nye hvetesorter, foredlingslinjer og uselekterte avkomspopulasjoner fra krysninger, dyrkes i feltforsøk.
Målet med prosjektet er å tilby faktabasert forbrukerrettet informasjon om mat, økologi og bærekraft. Hensikten er å nå bredt ut med lett forståelig informasjon.
Ulike sorter av bygg og havre skal prøves ut i feltforsøk. På sikt er det et mål om å etablere en lokal verdikjede for korn til mat.
Målet med prosjektet er å gjennomføre en foredragsserie på nett om småskala økologisk dyrking av hagebruksprodukter.
Målet med prosjektet er å spre informasjon om bærekraftig kosthold og økologisk dyrking til småskala matprodusenter gjennom kurs og foredrag.
Fra 2016 har nettsiden Agropub blitt oppdatert. Nettsiden inneholder aktuelt stoff for de som er interessert i økologisk produksjon. Blant annet dyrkingsveiledere for mange kulturer.
I dette prosjektet skal en se på bærekraftig verdiskaping i verdensarvområder og andre beiteområder med store verdier og uutnytta potensiale knytta til utmarksressursen.
Det er behov for å finne rimelige løsninger for produksjon av storfekjøtt. I prosjektet skulle vi vurdere flis som dypstrø/talle til storfe og finne løsninger for resirkulering av næringsstoffer. Potensialet for avrenning av næringsstoffer ved helårs utedrift skulle også vurderes.
Siste foredrag i serien: Småskala økologisk dyrking - foredragsserie på nett 2019
Denne foredragsserien på nett er beregna på alle som vil dyrke økologiske grønnsaker i liten skala, for eksempel i kjøkkenhage, skolehage, markedshage eller andelslandbruk. Send gjerne epost med spørsmål før foredraget. Spørsmål kan også stilles på nett i løpet av webi...